Geslaagd 38ste voetbalkamp

SO Soest onder de maat tegen Roda'23

ONGELUKKIGE NEDERLAAG O19 1 TEGEN PVCV O19 1   0-1

Zondag 18 februari 2018

Na de winst van vorige week in de promotiepoule kwam PVCV op bezoek. De ploeg had vorige week verloren, waardoor wij er vanuit konden gaan dat zij de hele wedstrijd alles zouden geven om met een goed resultaat weer mee te gaan doen voor in ieder geval het linker rijtje van de stand.  S.O. Soest O19 1 had in de eerste helft goed zicht op het spel van PVCV, de achterhoede onder leiding van het centrale duo Wouter en Simo gaf eigenlijk niets weg en als de lange bal van PVCV over de verdediging heen ging dan was het doelman Sten, die de bal weg kon werken. Door druk op de verdedigers bij beide ploegen werd veel de lange bal gehanteerd en ook onze jongens kwamen in de 1e helft niet tot hele grote kansen. Schoten van Ticho, Dion en Anass gingen naast of werden geblokkeerd en een schot van Ricardo uit een hoekschop miste de kracht om echt gevaarlijk te worden. Direct de na de rust één van de grootste kansen aan Soest-zijde, een strakke voorzet van Badr werd door Dion ingekopt, de bal ging recht op de doelman af waardoor de stand gelijk bleef, ook de rebound was voor de doelman. Hierna een goed hard schot van PVCV die net naast het doel van Soest ging, waarna PVCV net buiten het strafschopgebied een boogbal gaf over Sten heen, het betekende de 0-1. Kort daarna kwam de weer herstelde Koen voor Badr en werd een extra aanvaller naar voren gestuurd om nog meer druk te zetten op de verdediging van PVCV. Ticho schoot nog een keer naast het doel op aangeven van Dion en na een goed lopende aanval stond Ricardo als laatste station alleen voor het doel, waarna hij de bal eenvoudig in kon schieten, iedereen aan Soest-zijde dacht aan de 1-1, maar op het vlagsignaal van de grensrechter besliste de scheidsrechter dat er buitenspel aan vooraf was gegaan. Huey kwam hierna voor Ricardo die met een lichte blessure uit viel. Soest zette nogmaals aan, ging meer risico’s nemen, maar behoudens een kopbal van Dion over het doel zat er niet meer in. Drie weken om de groep weer op scherp te krijgen om uit in Nederhorst weer voor de winst te gaan.  Volgende week zaterdag speelt de O19 1 thuis een oefenwedstrijd tegen VV Woudenberg O19 1, aanvang 12.00 uur.  De mannen van de O17 1 die na hun wedstrijd aansloten om wissel te zitten, nogmaals bedankt.